aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Czekoladowy przekładaniec

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Pyszne i bardzo ładnie wyglądające ciasto!

Czekoladowy przekładaniec Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Czekoladowy przekładaniec

 

  • 30 dag margaryny
  • 1,5 szkl cukru pudru
  • 12 jaj
  • 1,5 szkl mąki
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 8 łyżek kakao
  • 0,5 szkl mleka
  • 30 dag cukru
  • 25 dag margaryny
  • 1 galaretka brzoskwiniowa

Sposób przygotowania:

Czekoladowy przekładaniec
Margarynę ucieramy z cukrem pudrem i żółtkami. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, a na samym końcu pianę ubitą z białek. Ciasto dzielimy na 3 części do dwóch dodajemy po 2 łyżki kakao, jedną zostawiamy żółtą. Pieczemy do 30 minut. Mleko, cukier i pozostałe 4 łyżki kakao zagotowujemy i gotujemy 15 minut. Studzimy. Ucieramy z margaryną (25 dag). Przełożenie ciasta: Placek z kakao- połowa masy- placek żółty- reszta masy- tężejąca galaretka przygotowana wg. przepisu na opakowaniu- placek kakaowy
Czekoladowy przekładaniec
Margarynę ucieramy z cukrem pudrem i żółtkami.
Czekoladowy przekładaniec
Do utartych żółtek dodajemy ubitą pianę z białek.
Czekoladowy przekładaniec
Ciasto dzielimy na 3 cześci do dwóch dodajemy kakao.
Czekoladowy przekładaniec
Przygotowaną masę kakaową ucieramy z margaryną.