Sposób przygotowania:
Czekoladowy sernik gotowany
Białka odzdielić od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. Dodać cukier a następnie żółtka. Mąkę wsypać z proszkiem do pieczenia i kakaem. Wymieszać i wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok.25-30 minut w 180 stopniach. Masa: Margarynę roztopić w garnuszku. Wsypać cukier oraz cukier waniliowy. Następnie dodać ser w wiaderku oraz rozmącone jajka. Wymieszać i zagotować. Wsypać budynie i energicznie wymieszać do jednolitej masy. Połowe masy serowej wyłożyć na biszkopt. Ułożyć herbatniki i wyłożyć pozostałą część masy serowej. Wyrównać. Delicje pokroić i ułożyć na wierzch. Wafelek rozkruszyć i obsypac ciasto. Polukrować. Wstawic do lodówki.