Sposób przygotowania:
Czereśniowe kieszonkiETAP 1
Umyte i osuszone mięso dzielimy na dwie części. W przygotowanych połówkach fileta nacinamy „kieszenie”.
ETAP 2
Nacięcia jak i wierzch filetów oprószamy do smaku świeżo mieloną sola i pieprzem. Pozostawiamy całość na około 0,5 godzimy do lodówki. Między czasie przygotowujemy nadzienie.
ETAP 3
Miętę siekamy. Czereśnie myjemy, osuszamy i drylujemy. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Tak przygotowane składniki łączymy ze sobą i doprawiamy do smaku przyprawami i miodem.
ETAP 4
Przygotowane wcześniej filety napełniamy farszem. Brzegi spinamy wykałaczkami.
ETAP 5
Napełnione mięso układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy olejem i pieczemy około 30-35 minut w 180˚C. Upieczone kieszonki wyjmujemy, kroimy w plastry i podajemy.
karola25
weronikaS
LauraLaura