Sposób przygotowania:
Gulasz wieprzowy z niespodzianką
Grzyby namoczyć. Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Pokrojone mięso wrzucić do rozgrzanego garnka i podsmażyć. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i kapustę i pokrojoną w plasterki marchewkę oraz natkę pietruszki. Chwilę smażyć, dodać odsączone grzyby i zmiksowane czereśnie. Dodać przyprawy i podlać wodą lub bulionem. Dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Gulasz w razie konieczności jeszcze doprawić i zagęścić mąką rozrobioną z odrobiną wody, po czym zagotować. Podawać gulasz z ziemniakami i surówką.
monikaT83
zbysiowa
zewa
marietta
zewa
Wiśnia ma inny smak niż czereśnia, więc smak może być trochę inny, może lekko kwaskowy :)