Sposób przygotowania:
Sałatka z czereśniami
Mięso myjemy i osuszamy. Tak przygotowane przecinamy na dwie połówki. Następnie oprószamy je świeżo mielonym pieprzem i solą. Gotowe przekładamy do naczynia żaroodpornego. Polewamy po wierzchu olejem i pieczemy do miękkości w 180˚C.Upieczone mięso studzimy, po czym kroimy na plasterki. Ser odsączamy z zalewy i kroimy na plasterki. Ogórka myjemy i kroimy w cienkie plastry. Czereśnie myjemy, osuszamy i drylujemy. Sałatkę myjemy, osuszamy i delikatnie rozrywamy na mniejsze cześci. Cebule kroimy w cienkie plasterki. Tak przygotowane składniki układamy naprzemiennie na przygotowanym talerzach. Sałatkę przed podaniem skrapiamy przygotowanym dressingiem. Dressing: Wszystkie składniki dressingu łączymy ze sobą na miseczce. Gotowym polewamy przygotowaną sałatkę.