SUPERPRZEPIS

Cygara schabowe z czereśnią

  • 5
  • zewa
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14
Cygara schabowe z czereśnią Więcej zdjęć (4)

Roladki schabowe ze słodka czereśnią wyszły bardzo smaczne.

Składniki:

Cygara schabowe z czereśnią

 

 

Sposób przygotowania:

Cygara schabowe z czereśnią
Plastry schabu umyć, osuszyć, rozbić tłuczkiem do mięsa i oprószyć solą i pieprzem. Na każdy kawałek ułożyć w rządku po 4 czereśnie i ciasno zwinąć w roladkę. Jajka rozbełtać z odrobiną soli w miseczce lub na talerzu a bułkę wysypać na talerz. Na patelnię wlać olej i rozgrzać go. Roladki obtaczać w bułce tartej, następnie w jajku, znowu w bułce, jajku i ostatni raz w bułce. Uformować roladki na kształt cygara dociskając panierkę do roladki schabowej. Kłaść na oleju i smażyć na złoto brązowy kolor z każdej strony.
Cygara schabowe z czereśnią
na płat schabu kłaść czereśnie i zawijać w roladki
Cygara schabowe z czereśnią
cygara panierować w bułce tartej i zanurzac w jajku
Cygara schabowe z czereśnią
smazyć na złoto brązowy kolor z każdej strony