Sposób przygotowania:
Czereśniowy zawrót głowy
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Rozłożyć herbatniki. Mleko wlać do garnka dodać cukry i masło. Zagotować. Zanim mleko zacznie wrzeć bardzo powoli i od razu mieszając rózgą wsypywać kaszę mannę. Do gęstniejącej kaszy wsypać barwnik - wymieszać. Barwnika dodajemy w zależności jaki odcień kremu chcemy uzyskać. Ciepłą kaszę wylewamy na herbatniki i odstawiamy do wystygnięcia. galaretki rozpuszczamy w 3/4 litra wody. Odstawiamy do stężenia. W jeszcze ciepłą kaszę wtykamy odpestkowane czereśnie - można zrobić szachownice i wymieszać je z innymi owocami - ja miałam akurat kiwi. Taką masę odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Kiedy masa będzie całkiem chłodna zalewamy owoce tężejącą galaretką i wstawiamy do lodówki do całkowitego schłodzenia i zastygnięcia galaretki.