motyl87

motyl87

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Czerwona fasola po włosku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Łatwe i szybkie danie z fasolą.

Czerwona fasola po włosku

Składniki:

Czerwona fasola po włosku

 

  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka ananasa
  • 1 mały koncentrat pomidorowy
  • 20 dkg cienkiej kiełbasy
  • 2 cebule
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Czerwona fasola po włosku
Fasolę wyjąć z puszki, odsączyć. Anansa odcedzić (syrop z ananasa zachować) i pokroić w kostkę. Kiełbasę obrać i pokroić w półplasterki. Cebulę obrać i drobno posiekać, następnie zeszklić na oleju. Dodać kiełbasę i podsmażyć. Do kiełbasy wlać syrop z ananasa. Wszytko dusić około 5 minut. Dodać fasolę oraz pokrojone anansy. Dusić kolejne 7 minut, starannie mieszając. Na końcu do potrawy dodać koncentrat pomidorowy oraz doprawić solą i pieprzem. Dusić jeszcze 10 minut, co chwilę mieszając. Danie można podawać z pieczywem lub ryżem.

Tagi:

kielbasa