Sposób przygotowania:
Czerwona fasola z imbirem.
Fasolę umyć,zalać wodą i odstawić na noc.Na drugi dzień z garnka wodę,a fasolę zalać świeżą i zagotować przez 10 min.Nakryć garnek pokrywką i gotować fasolę do miękkości przez 40 min. Wypestkować chili i pokroić na krążki.Na patelni rozgrzać olej i na średnim og-
-niu smażyć imbir z 2 min.dodać zmiażdżony czosnek,potem chili,piure z pomidorów,dolać
śmietanę i zamieszać całość.Fasolę odcedzić,osączyć i dać na patelnię,zamieszać ponownie i posypać solą i pieprzem i gotować dalej na małym ogniu z 5 min.Gotowe danie oprószyć liś-
-ćmi kolendry.
-niu smażyć imbir z 2 min.dodać zmiażdżony czosnek,potem chili,piure z pomidorów,dolać
śmietanę i zamieszać całość.Fasolę odcedzić,osączyć i dać na patelnię,zamieszać ponownie i posypać solą i pieprzem i gotować dalej na małym ogniu z 5 min.Gotowe danie oprószyć liś-
-ćmi kolendry.
kukielka