eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1783]

Czerwona kapusta Eli z winogronami i jabłkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przygotowałam czerwoną kapustę gotowaną w minimalnej ilości wody. Do kapusty dodałam jasne winogrona bezpestkowe i jabłka.

Czerwona kapusta Eli z winogronami i jabłkiem

Składniki:

Czerwona kapusta Eli z winogronami i jabłkiem

warzywa

  • 1/2 średniej czerwonej kapusty
  • 2 cebule

owoce

dodatki

  • 1 łyżka smalcu
  • 2 - 3 łyżki octu
  • 250 ml wody
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Czerwona kapusta Eli z winogronami i jabłkiem

przygotowanie składników

Czerwona kapusta Eli z winogronami i jabłkiem
Obraną ze zwiędłych liści poszatkować....

Kapustę obrać ze zwiędłych liści i poszatkować.

przygotowanie składników cd

Czerwona kapusta Eli z winogronami i jabłkiem
Obrane z łupinek cebule pokroić w kostkę.

Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.

przygotowanie składników cd

Czerwona kapusta Eli z winogronami i jabłkiem
Pokroić jabłka bez skórki. Winogrona opłukać.

Winogrona obrać z łodygi i opłukać. Jabłka opłukać, obrać ze skórki i wydrążyć środki. Miąższ pokroić w dużą kostkę.

przygotowanie kapusty

Czerwona kapusta Eli z winogronami i jabłkiem
Kapustę włożyć do garnka, dodać pozostałe składniki oprócz owoców i ugotować.

Kapustę włożyć do garnka z grubym dnem, dodać cebulę, smalec, sól i pieprz. Do octu dolać 250 ml wody, wymieszać, wlać do kapusty i gotować na małym ogniu aż kapusta zmięknie.

przygotowanie kapusty cd

Czerwona kapusta Eli z winogronami i jabłkiem

Do prawie miękkiej kapusty dodać jabłka, winogrona i gotować jeszcze około 5 minut.