mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Czerwona kapusta z chrzanem i rodzynkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Sałatkę polecam jako samodzielne danie bądź do tłustych mięs

Czerwona kapusta z chrzanem i rodzynkami

Składniki:

Czerwona kapusta z chrzanem i rodzynkami

 

Sposób przygotowania:

Czerwona kapusta z chrzanem i rodzynkami
Rodzynki zalać wrzącą wodą i odstawić na 5minut, odcedzić i pozostawić do ostygnięcia. Kapustę oczyścić i pokroić w krótkie cienkie paski. Chrzan wyszorować, oskrobać i zetrzeć na tarce. Sparzyć na sicie, odcedzić i ostudzić. Śmietanę doprawić solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. W salaterce wymieszać kapustę, rodzynki i chrzan. Dodać sos, dokładnie wymieszać. Podawać od razu po przygotowaniu.

Tagi:

kapusta