Czerwona kapusta z owocami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do spróbowania.....

Czerwona kapusta z owocami

Składniki:

Czerwona kapusta z owocami

 

  • 0,5 kg czerwona kapusta,
  • 50 ml ocet winny jabłkowy,
  • cukier,
  • do smaku Sól,
  • 2 szt banan,
  • 2 szt pomarańcza,
  • 0,5 puszki ananas w puszce,
  • 5 łyżek olej,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat

Sposób przygotowania:

Czerwona kapusta z owocami
Najpierw obrane pomarańcze,banany i osączone z zalewy ananasy pokroić w kostkę.Umytą kapustę drono posiekać.W ganku zagotoać wodę z cukrem , soą i octem Kapustę gotować 5 minut.Po ugotowaniu dokładnie odcedzić z wody wymieszać z owocami, wlać odrobine oleju doprawić odrobinę pieprzem doładnie wszysko wymieszć. Odstawić na 15 min do shłodzenia do lodówki.

Tagi:

kapusta