Sposób przygotowania:
Czerwona kapusta z winem
Kapustę poszatkować, zalać małą ilością wrzątku i ugotować do miękkości.
Gdy będzie gotowa, zalwasić kwaskiem cytrynowym, dodać starte na tarce jabłka.
Boczek pokroić w kosteczkę, stopić, dodać mąkę i zrobić zasmażkę.
Na patelnię z zasmażką wyłożyć kapustę, wlać wino i przyprawić przyprawę do smaku.
Tak przygotowana kapusta świetnie nadaje się do pieczonej kaczki, gęsi lub pieczeni wołowej.
Gdy będzie gotowa, zalwasić kwaskiem cytrynowym, dodać starte na tarce jabłka.
Boczek pokroić w kosteczkę, stopić, dodać mąkę i zrobić zasmażkę.
Na patelnię z zasmażką wyłożyć kapustę, wlać wino i przyprawić przyprawę do smaku.
Tak przygotowana kapusta świetnie nadaje się do pieczonej kaczki, gęsi lub pieczeni wołowej.