zosiasamosia

zosiasamosia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 171]

Czerwona kapusta z winem i miodem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna czerwona kapusta z winem

Czerwona kapusta z winem i miodem

Składniki:

Czerwona kapusta z winem i miodem

 

  • 1 mała główka czerwonej kapusty
  • 1/2 szklanki czerwonego wytrawnego wina
  • 1 łyżka miodu płynnego
  • 5 dkg rodzynek
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • sól
  • sok z cytryny

Sposób przygotowania:

Czerwona kapusta z winem i miodem
Kapustę umyć i drobno poszatkować. Przełożyć do garnka i zalać szklanką wrzacej wody. Następnie dodać miód, rodzynki oraz szczyptę soli. Garnek z kapustą przykryć i dusić na niewielkim ogniu około 1/2 godziny. Do kapusty dodać odrobinę soku z cytryny. Z małym rondelku z mąki oraz masła zrobić zasmażkę. Dodać odrobinę wody, wymieszać i wlać do kapusty. Starannie rozprowadzić i wymieszać. Kapustę zagotować i doprawić do smaku. Na końcu wlać wino i wymieszać.

Tagi:

kapusta