blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Czerwona papryka marynowana z kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szybkie i smaczne na każdą kieszeń.

 Czerwona papryka marynowana z kapustą

Składniki:

Czerwona papryka marynowana z kapustą

 

 

Sposób przygotowania:

Czerwona papryka marynowana z kapustą
Kapustę poszatkować, wymieszać z solą, pieprzem i cukrem. Papryki umyć i po wyjęciu środków napełnić kapustą. Ułożyć w czystych wyparzonych słoikach, przekładając przyprawami korzennymi oraz pozostałą kapustą. Zalać zalewą ugotowaną z równych części wody i octu. Zamknięte słoiki pasteryzować: pierwszego dnia 30 min w temperaturze 100c, drugiego dnia 20 min, w temperaturze 90c.