Sposób przygotowania:
Udziec z indyka w pomidorowym curry
Mięso pokroić w kostkę, przyprawić czerwoną pastą curry, chili, słodką papryką oraz curry, wymieszać.
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek w plasterki, imbir i papryczkę chili posiekać drobno.
W głębokiej patelni lub woku rozgrzać masło klarowane, zeszklić cebulę dodając w połowie smażenia czosnek z imbirem i papryczką chili.
Dołożyć mięso, smażyć na rumiano.
Całość zalać krojonymi pomidorami oraz mleczkiem kokosowym.
Dołożyć pokrojone w paski suszone pomidory z oleju.
Dusić na minimalnym gazie kolejne 15-20 min.
Doprawić suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią, solą i pieprzem.
Curry podawać z porcją ryżu i łyżką słodkiej śmietanki.
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek w plasterki, imbir i papryczkę chili posiekać drobno.
W głębokiej patelni lub woku rozgrzać masło klarowane, zeszklić cebulę dodając w połowie smażenia czosnek z imbirem i papryczką chili.
Dołożyć mięso, smażyć na rumiano.
Całość zalać krojonymi pomidorami oraz mleczkiem kokosowym.
Dołożyć pokrojone w paski suszone pomidory z oleju.
Dusić na minimalnym gazie kolejne 15-20 min.
Doprawić suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią, solą i pieprzem.
Curry podawać z porcją ryżu i łyżką słodkiej śmietanki.