Sposób przygotowania:
Pyszna brukselka z boczkiem i żurawiną
1. Brukselkę obrałam z wierzchnich liści, nacięłam wierzchołki na krzyż i ugotowałam w osolonej wodzie z odrobina cukru do miękkości (7 minut).
2. Boczek pokroiłam w kostkę, wrzuciłam na patelnię (jeśli boczek je chudy można dodać trochę oleju)
3. Cebule pokroiłam w piórka i dorzuciłam do boczku. Zeszkliłam.
4. Dodałam brukselkę i żurawinę. Delikatnie zamieszałam, skropiłam sokiem z cytryny i doprawiłam sola, pieprzem i kolendrą.
2. Boczek pokroiłam w kostkę, wrzuciłam na patelnię (jeśli boczek je chudy można dodać trochę oleju)
3. Cebule pokroiłam w piórka i dorzuciłam do boczku. Zeszkliłam.
4. Dodałam brukselkę i żurawinę. Delikatnie zamieszałam, skropiłam sokiem z cytryny i doprawiłam sola, pieprzem i kolendrą.
danielek
haniakson