donia1219

donia1219

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 156]

Czerwony barszczyk

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Czerwony barszczyk to idealny pomysł na obiad, podany z makaronem, ziemniakami, z czym tylko lubimy.

Czerwony barszczyk

Składniki:

Czerwony barszczyk

 

Sposób przygotowania:

Czerwony barszczyk
Do garnka wlewam 2 litry wody, dorzucam kostkę rosołową, wrzucam pokrojone w kostkę buraki. Wszystko ze sobą gotuję przez 45 minut.

Do wywaru dodaję liścia laurowego, ziele angielskie, pieprz, sól. Po 45 minutach przelewam zupę przez sito, oddzielam buraki od wywaru. Zupę podaję wraz z makaronem.

Smacznego!

etap końcowy

Czerwony barszczyk
Gotowa buraczkowa wraz z makaronem .

Buraczki przecedzam, wywar wlewam do miseczki, podaje z makaronem, smacznego!


Tagi:

buraki