Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Czerwony barszczyk z ziemniakami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Często robię czerwony barszczyk

Czerwony barszczyk z ziemniakami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Czerwony barszczyk z ziemniakami

 

 

Sposób przygotowania:

Czerwony barszczyk z ziemniakami
Kości umyć, włożyć do garnka, zalać wodą, gotować. Włoszczyznę obrać, opłukać zetrzeć na tarce. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Do gotującego się wywaru dodać obrane i opłukane buraki gotować. Gdy buraki zmiękną dodać włoszczyznę, ziemniaki i przyprawy, gotować do miękkości warzyw. Ugotowane buraki i kości wyjąć, ostudzić. Buraki zetrzeć na tarce, kości obrać z mięsa. Mąkę rozmieszać ze śmietaną, wlać do zupy, zagotować. Do zupy dodać starte buraki i mięso, wymieszać. Doprawić do smaku kwaskiem, cukrem.
Czerwony barszczyk z ziemniakami
nastawienie wszystkich składników zupy do gotowania
Czerwony barszczyk z ziemniakami
Ugotowane i wyjęte buraki z zupy
Czerwony barszczyk z ziemniakami
Buraki ostudzone i starte na tarce o dużych otworach, przygotowane do dodania do zupy