margolata

margolata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 169]

Czerwony barszczyk

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kiedy zostanie nam trochę rosołu możemy zrobić pyszny odpowiednio czerwony barszczyk :)

Czerwony barszczyk

Składniki:

Czerwony barszczyk

 

Sposób przygotowania:

Czerwony barszczyk
Buraki zalewamy wodą, dodajemy ząbek czosnku kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu, liść laurowy i suszonego grzybka. Gotujemy do miękkości, wyciągamy buraki (możemy ich użyć do drugiego dania). Do wywaru dodajemy bulion lub rosół (https://gotujmy.pl/rosol-waldzia,przepisy,61399.html). Doprowadzamy do wrzenia wyłączamy i dodajemy koncentrat barszczu Krakus kilka łyżek, mieszamy i próbujemy czy odpowiada nam smakowo.  Barszczyk nabiera pięknego koloru. Na koniec wsypujemy szczyptę majeranku. Smacznego