hoffija44

hoffija44

Starszy Kucharz
[Przepisów: 22]

Czerwony Kapturek

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Sposób wykonania:

Czerwony Kapturek

Składniki:

Czerwony Kapturek

 

  • Spód:
  • masła,150g cukru, wanilia,3 jajka, 200g mąki,2 łyżeczki proszku do pieczenia,2-3 łyżki
  • Masa serowa:
  • 500g sera quark, 50g cukru, 500 ml śmietany kremówki , 3 usztywniacze do bitej śmietany
  • Guss:
  • cukru, 350 ml soku z wiśni(jeśli po odcedzeniu jest mniej - uzupełnić wodą), 50ml wódki

Sposób przygotowania:

Czerwony Kapturek
-Spód:masło ubić na pulchną masę, dodawać porcjami cukier,wanilię i jajka (co pół minuty jedno jajko). Mąkę wymieszać z proszkiem i też dodawać porcjami.Połowę ciasta wyłożyć do tortownicy(średnica 28cm), wygładzić. Do drugiej połowy dodać nutellę,wyrobić delikatnie mikserem i wyłożyć na jasną masę.Poukładać odsączone uprzednio wiśnie jedna przy drugiej.Piec około 35-40 minw nagrzanym piekarniku(160 st) -Masa serowa : ser wymieszać z cukrem i wanilią. Śmietanę ubićdodając pod koniec usztywniacze i dodać do sera( nie odwrotnie!!!!). Delikatnie wymieszać i wyłożyć na wystudzony spód. -Guss : proszek wymieszać z cukrem , z sokiem i wódką.Mieszając doprowadzić do wrzenia i natychmiast! wylać na masę serową! GUSS NATYCHMIAST TĘŻEJE WIĘC MUSIMY ROBIĆ TO BARDZO SPRAWNIE. tO NIC ,ŻEGORACE...NIC SIĘ NIE STANIE.JESZCZE LEPIEJ CIASTO "WYCHODZI" , JAK SPÓD UPIECZE SIĘ DZIEŃ WCZEŚNIEJ......SMACZNEGO!:)))))))