Sposób przygotowania:
Czerwony Kapturek
-Spód:masło ubić na pulchną masę, dodawać porcjami cukier,wanilię i jajka (co pół minuty jedno jajko). Mąkę wymieszać z proszkiem i też dodawać porcjami.Połowę ciasta wyłożyć do tortownicy(średnica 28cm), wygładzić. Do drugiej połowy dodać nutellę,wyrobić delikatnie mikserem i wyłożyć na jasną masę.Poukładać odsączone uprzednio wiśnie jedna przy drugiej.Piec około 35-40 minw nagrzanym piekarniku(160 st) -Masa serowa : ser wymieszać z cukrem i wanilią. Śmietanę ubićdodając pod koniec usztywniacze i dodać do sera( nie odwrotnie!!!!). Delikatnie wymieszać i wyłożyć na wystudzony spód. -Guss : proszek wymieszać z cukrem , z sokiem i wódką.Mieszając doprowadzić do wrzenia i natychmiast! wylać na masę serową! GUSS NATYCHMIAST TĘŻEJE WIĘC MUSIMY ROBIĆ TO BARDZO SPRAWNIE. tO NIC ,ŻEGORACE...NIC SIĘ NIE STANIE.JESZCZE LEPIEJ CIASTO "WYCHODZI" , JAK SPÓD UPIECZE SIĘ DZIEŃ WCZEŚNIEJ......SMACZNEGO!:)))))))
Gość
hoffija44
nie mam zdjęcia .......przy najbliższej okazji wstawię .........wygląda efektownie , a smakuje wybornie!:)))