eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Czerwony kapuśniak Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kapuśniak na wędzonce,z białej kapusty z dodatkiem kminku i koncentratu pomidorowego.

Czerwony kapuśniak Eli

Składniki:

Czerwony kapuśniak Eli

 

  • 1/2 kg boczku wędzonego
  • 1/2 średniej główki białej kapusty
  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • 1/4 średniego selera
  • 6 ziemniaków
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka kminku
  • przyprawa warzywna typu vegeta
  • pieprz
  • maggi

Sposób przygotowania:

Czerwony kapuśniak Eli
Boczek zalać trzema litrami wody i gotować do miękkości.W międzyczasie poczatkować kapustę.Warzywa i ziemniaki obrać,umyć i pokroić w kostkę.Boczek wyjąć z wywaru,ostudzić,pokroić i dodać do zupy.Dodać do wywaru kapustę,warzywa,ziemniaki,kminek,przyprawę warzywną do smaku i gotować do miękkości warzyw.Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy i doprawić zupę pieprzem i maggi do smaku.Smacznego!

Tagi:

przyprawy