wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Czosnek w marynacie Olgi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Czosnek dodajemy do różnych potraw, dodaje smaku i aromatu.

Czosnek w marynacie Olgi

Składniki:

Czosnek w marynacie Olgi

 

 

Sposób przygotowania:

Czosnek w marynacie Olgi
W małym rondelku gotujemy wodę z dodatkiem soli. Czosnek obieramy. Czosnek przekładamy na większe sitko, i przelewamy je przygotowanym wrzątkiem. A następnie zanurzamy na chwilę w zimnej wodzie. Z podanych wyżej składników przygotować zalewę. Przygotowujemy słoiki, przemywając je wrzątkiem. Ząbki czosnku ułożyć w słoikach, zalać zimną zalewą, zamknąć szczelnie. Tak przygotowany czosnek można wykorzystać w każdej chwili. A na dodatek jest lepiej przyswajalny niż surowy. Polecam.