Sposób przygotowania:
Czosnkowa fasolka szparagowa z patelniETAP 1:
Z fasolki odciąć końcówki. Umyć ją i włożyć do garnka. Zalać zimną wodą i ustawić na gazie. Zagotować i osolić ok. 0,5 łyżki soli. Gotować aż będzie miękka ale też trochę chrupiąca. Ugotowaną fasolkę odcedzić z wody i wystudzić.
Na patelni rozpuścić masło. Wrzucić pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę. Podsmażyć. Doprawić fasolkę solą, pieprzem, papryką słodką i czosnkiem granulowanym. Wymieszać.
Ząbek czosnku obrać i przecisnąć do fasolki przez praskę. Wymieszać jeszcze raz. Gdy fasolka się zarumieni posypać ją bułką tartą. Wymieszać.
Chwilę przesmażyć i wyłożyć na talerze.