WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 981]

Czosnkowa fasolka szparagowa z patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Fasolka szparagowa ugotowana a następnie usmażona na masełku z dodatkiem czosnku, papryki, soli i pieprzu, zaprawiona bułką tartą.

Czosnkowa fasolka szparagowa z patelni Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Czosnkowa fasolka szparagowa z patelni

 

Sposób przygotowania:

Czosnkowa fasolka szparagowa z patelni

ETAP 1:

Z fasolki odciąć końcówki. Umyć ją i włożyć do garnka. Zalać zimną wodą i ustawić na gazie. Zagotować i osolić ok. 0,5 łyżki soli. Gotować aż będzie miękka ale też trochę chrupiąca. Ugotowaną fasolkę odcedzić z wody i wystudzić.

Na patelni rozpuścić masło. Wrzucić pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę. Podsmażyć. Doprawić fasolkę solą, pieprzem, papryką słodką i czosnkiem granulowanym. Wymieszać.

Ząbek czosnku obrać i przecisnąć do fasolki przez praskę. Wymieszać jeszcze raz. Gdy fasolka się zarumieni posypać ją bułką tartą. Wymieszać.

Chwilę przesmażyć i wyłożyć na talerze.

Czosnkowa fasolka szparagowa z patelni
Bułka tarta wsypana do podsmażonej fasolki szparagowej
Czosnkowa fasolka szparagowa z patelni
Fasolka szparagowa podsmażona razem z przyprawami
Czosnkowa fasolka szparagowa z patelni
Fasolka szparagowa doprawiona solą, pieprzem, papryką i czosnkiem
Czosnkowa fasolka szparagowa z patelni
Pokrojona fasolka szparagowa wrzucona na masło