ADAIDA

ADAIDA

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Czosnkowa golonka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo smaczna i sycąca.Można ją podać na gorąco jako porcję mięsa,z ziemniakami lub pieczywem,musztardą,chrzanem.

Czosnkowa golonka

Składniki:

Czosnkowa golonka

 

Sposób przygotowania:

Czosnkowa golonka
1.Ząbki czosnku obierz,przeciśnij przez praskę lub posiekaj.Golonkę wyluzuj z kości,umyj,osusz.Posyp solą peklową,natrzyj czosnkiem,pieprzem i Vegetą (możesz wstawić na kilka godzin do lodówki).
2.Mięso ciasno zwiń (skórą do wierzchu),włóż do siatki.Obwiąż gazą lub tetrową pieluchą,końce ciasno zwiąż.
3.Włoszczyznę oczyść,umyj,pokrój na kawałki.Bulion mocno podgrzej w garnku.Dodaj włoszczyznę,listki laurowe i ziele angielskie.Włóż golonkę.Gotuj ok.półtorej godziny na niewielkim ogniu pod przykryciem.