Sposób przygotowania:
Czosnkowa golonka
1.Ząbki czosnku obierz,przeciśnij przez praskę lub posiekaj.Golonkę wyluzuj z kości,umyj,osusz.Posyp solą peklową,natrzyj czosnkiem,pieprzem i Vegetą (możesz wstawić na kilka godzin do lodówki).
2.Mięso ciasno zwiń (skórą do wierzchu),włóż do siatki.Obwiąż gazą lub tetrową pieluchą,końce ciasno zwiąż.
3.Włoszczyznę oczyść,umyj,pokrój na kawałki.Bulion mocno podgrzej w garnku.Dodaj włoszczyznę,listki laurowe i ziele angielskie.Włóż golonkę.Gotuj ok.półtorej godziny na niewielkim ogniu pod przykryciem.
2.Mięso ciasno zwiń (skórą do wierzchu),włóż do siatki.Obwiąż gazą lub tetrową pieluchą,końce ciasno zwiąż.
3.Włoszczyznę oczyść,umyj,pokrój na kawałki.Bulion mocno podgrzej w garnku.Dodaj włoszczyznę,listki laurowe i ziele angielskie.Włóż golonkę.Gotuj ok.półtorej godziny na niewielkim ogniu pod przykryciem.