iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Czosnkowa kapustka w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Czosnkowa kapustka w śmietanie

Czosnkowa kapustka w śmietanie

Składniki:

Czosnkowa kapustka w śmietanie

 

 

Sposób przygotowania:

Czosnkowa kapustka w śmietanie
Kapustę białą kroimy w paseczki i gotujemy z dodatkiem liścia laurowego.Gdy kapusta robi się miękka dodajemy kostkę bulionowa warzywną i gotujemy ,żeby trochę woda odparowała. Mieszamy doprawiamy pieprzem białym do smaku dodajemy masło ok 2 łyżki i zaciągamy śmietaną .Jeżeli kapusta jest luźna dodajemy trochę mąki do śmietany . Zagotowujemy .Dodajemy pokrojony drobno koperek i wyciśnięte ząbki czosnku .Mieszamy . Podajemy.

Tagi:

kapusta