Sposób przygotowania:
Czosnkowa Pychotka Chupi
Zaczynamy od nastawienia wywaru.czyli wrzucamy do garnka umyte skrzydełka i przyprawy i gotujemy , ja zawsze ściągam szumowiny z powierzchni. W międzyczasie możemy przygotować grzanki czosnkowe : na nie zużyjemy odrobinę oliwy z oliwek , kilka kromek chleba lekko czerstwego i ząbek czosnku.Czosnkiem natrzemy kromki , pokroimy w kosteczkę i usmażymy na patelni na rozgrzanej oliwie.Jak skrzydełka będą już ugotowane , do wywaru dodajemy obrane warzywa i kostki bulionowe oraz dwa ząbki czosnku. Po około 20 minutach z wywaru wyciągam skrzydełka , dodaję drobno posiekaną pietruszkę i do garnka wyciskam resztę czosnku ( około 6 ząbków ). Zmniejszam gaz i gotuję jeszcze około 15 minut.Sprawdzam smak i w razie czego przyprawiam.Podaję z grzankami i serem tartym.
Jojo
msewka
luna
Natala1210
wedith1