Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Czosnkowe kotlety z gęsiny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

miękkie kotleciki z mięsa gęsiego

Czosnkowe kotlety z gęsiny Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Czosnkowe kotlety z gęsiny

 

Sposób przygotowania:

Czosnkowe kotlety z gęsiny
Pierś z gęsi dzielimy na cienkie fileciki i rozbijamy je tłuczkiem. czosnek obieramy i rozgniatamy, dodajemy do niego sól i dokładnie mieszamy. Rozgniecionym czosnkiem smarujemy po jednej stronie każdy z kawałków mięsa, po czym doprawiamy je grubomielonym pieprzem kolorowym. Kotleciki panierujemy w sposób tradycyjny, czyli w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Kotlety smażymy po obu stronach na rumiany kolor i podajemy do obiadu
Czosnkowe kotlety z gęsiny
Pierś z gęsi dzielimy na cienkie fileciki i rozbijamy je tłuczkiem.
Czosnkowe kotlety z gęsiny
Rozgniecionym czosnkiem smarujemy po jednej stronie każdy z kawałków mięsa

Tagi:

jajko tarta jajka