Sposób przygotowania:
Czosnkowe udka z kurczaka
Udeczka dokładnie myjemy, następnie nacieramy przyprawą do kurczaka (ok. 1/3 opakowania powinna starczyć). Czosnek drobno siekamy.
Natarte udeczka umieszczamy w woreczku, następnie do nich wrzucamy czosnek i potrząsamy kilka razy, by się mniej więcej wymieszał (należy w woreczku zamknąć trochę powietrza).
Udeczka w woreczku układamy na płasko i nakłuwamy go kilka razy z góry. Wkładamy na blachę do piekarnika rozgrzanego do ok. 200 stopni na godzinę.
Wyjmujemy i... ;)
~~~~~~~~~~~~~~~~
- zamiast w woreczku, można natarte udeczka ułożyć w brytfance lub przykrytym naczyniu żaroodpornym. Wtedy czosneczek sypiemy na górę :)
- jeśli chcemy mieć chrupką skórkę, na ostatnie 15 min pieczenia otwieramy woreczek.
Natarte udeczka umieszczamy w woreczku, następnie do nich wrzucamy czosnek i potrząsamy kilka razy, by się mniej więcej wymieszał (należy w woreczku zamknąć trochę powietrza).
Udeczka w woreczku układamy na płasko i nakłuwamy go kilka razy z góry. Wkładamy na blachę do piekarnika rozgrzanego do ok. 200 stopni na godzinę.
Wyjmujemy i... ;)
~~~~~~~~~~~~~~~~
- zamiast w woreczku, można natarte udeczka ułożyć w brytfance lub przykrytym naczyniu żaroodpornym. Wtedy czosneczek sypiemy na górę :)
- jeśli chcemy mieć chrupką skórkę, na ostatnie 15 min pieczenia otwieramy woreczek.
krysiunia52
darmiona