Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Czosnkowe udka z kurczaka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Udka z czosnkiem z pieczonymi ziemniakami to pyszne danie

Czosnkowe udka z kurczaka

Składniki:

Czosnkowe udka z kurczaka

 

  • 1 całe udko z kurczaka,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej
  • 1 łyżka oleju
  • przyprawa vegeta,
  • pieprz,
  • sól

 

 

 

Sposób przygotowania:

Czosnkowe udka z kurczaka
Udko z kurczaka dokładnie umyć pod bieżącą wodą, osuszyć w papierowym ręczniku. Następnie natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą, pieprzem, vegetą i mieloną papryką. Włożyć do naczynia żaroodpornego, skropić olejem i wstawić do nagrzanego piekarnika do temp ok 200 stopni. Piec około 1 godziny polewając od czasu do czasu powstałym sosem.