agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

czosnkowo-ketchupowa noga z indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

przepyszne , delikatne mięso w chrupiącej panierce.

czosnkowo-ketchupowa noga z indyka Więcej zdjęć (2)

Składniki:

czosnkowo-ketchupowa noga z indyka

 

  • noga z indyka 1 szt (moja ważyła 900g)
  • masło czosnkowe 60 g
  • sól pieprz 1 szczypta
  • papryka słodka mielona 1 łyżeczka
  • ketchup pikantny 2 łyżki

Sposób przygotowania:

czosnkowo-ketchupowa noga z indyka
Nogę z indyka oczyścić, opłukać i osuszyć. Przełożyć do miski. Masło, ja miałam lurpark czosnkowe, pokroić w mniejsze kawałki. Powciskać je pod skórę mięsa(zdjęcie). Następnie posypać solą, pieprzem, papryką mieloną słodką i polać ketchupem. Dokładnie natrzeć całe mięso. Piekarnik rozgrzać do temp. 160 stopni. Mięso przełożyć do brytfanki w której będziemy piec. Zapiekać 70 minut. Podawać z ulubionymi sosami. Ja podałam z majonezem musztardowym:) Smacznego:)
czosnkowo-ketchupowa noga z indyka
mięso oczyścić i opłukac pod skórkę włożyć masło czosnkowe

Tagi:

indyk