Siba Mtongana

Siba Mtongana

Starszy Kucharz
[Przepisów: 22]

Czosnkowo-tymiankowy stek z pomidorowym relishe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Czosnkowo-tymiankowy stek z pomidorowym relishem to wyśmienity pomysł na obiad. Danie będzie smakowało całej rodzinie!

Czosnkowo-tymiankowy stek z pomidorowym relishe

Składniki:

Czosnkowo-tymiankowy stek z pomidorowym relishe

 

  • 1,5 kg łaty wołowej

 

 

  • 6 gałązek tymianku

 

 

 

Na relish

 

  • 2 dymki

 

 

 

  • ½ łyżeczki soli

 

 

  • ½ łyżeczki cukru

Sposób przygotowania:

Czosnkowo-tymiankowy stek z pomidorowym relishe
Rozgrzej patelnię grillową. Zmieszaj ze sobą tarty czosnek, tymianek, sól i pieprz. Natrzyj mięso oliwą, a następnie posyp mieszanką przypraw. Podsmażaj na patelni po 4 minuty z każdej strony.

Aby przygotować relish na zwykłej patelni podgrzej oliwę. Posiekaj dymki i zeszklij na oliwie. Dodaj czosnek, a następnie pomidory wraz z przyprawami. Podsmażaj mieszając przez 10 minut. Podawaj w miseczce obok steku. Przepis z Polsat Food Network