Sposób przygotowania:
Czosnkowy sos do fondue
Czosnek po wyłuskaniu z łupin przeciskamy przez praskę , dodajemy ocet, zmieloną mieszankę warzywną, musztardę, - lekko solimy.
Po 1 godzinie dodajemy posiekane drobno pomidory suszone (najlepiej z oleju), a jeśli nie mamy pomidorów z oleju to posiekane możemy dodać od razu po zmiażdżeniu czosnku.
Dodajemy resztę składników, mieszamy, doprawiamy.
Podajemy do fondue.
Jak komponuje się z innymi smakołykami nie wiedziałem, nie zdążyłem wypróbować, gdy robiłem pierwszy raz ale smak przypadł Rodzinie do gustu.
Potem kilka razy poszło do mięs, jaj, parówek na gorąco( tu z dodatkiem keczupu, lub koncentratu pomidorowego).
Po 1 godzinie dodajemy posiekane drobno pomidory suszone (najlepiej z oleju), a jeśli nie mamy pomidorów z oleju to posiekane możemy dodać od razu po zmiażdżeniu czosnku.
Dodajemy resztę składników, mieszamy, doprawiamy.
Podajemy do fondue.
Jak komponuje się z innymi smakołykami nie wiedziałem, nie zdążyłem wypróbować, gdy robiłem pierwszy raz ale smak przypadł Rodzinie do gustu.
Potem kilka razy poszło do mięs, jaj, parówek na gorąco( tu z dodatkiem keczupu, lub koncentratu pomidorowego).
Glumanda
45Kazik
Ten na jaką ocenę zasługje?