Sposób przygotowania:
Czosnkowy sos do fondue
Czosnek po wyłuskaniu z łupin przeciskamy przez praskę , dodajemy ocet, zmieloną mieszankę warzywną, musztardę, - lekko solimy. Po 1 godzinie dodajemy posiekane drobno pomidory suszone (najlepiej z oleju), a jeśli nie mamy pomidorów z oleju to posiekane możemy dodać od razu po zmiażdżeniu czosnku. Dodajemy resztę składników, mieszamy, doprawiamy. Podajemy do fondue. Jak komponuje się z innymi smakołykami nie wiedziałem, nie zdążyłem wypróbować, gdy robiłem pierwszy raz ale smak przypadł Rodzinie do gustu. Potem kilka razy poszło do mięs, jaj, parówek na gorąco( tu z dodatkiem keczupu, lub koncentratu pomidorowego).Przepis ten przenoszę spod mojego byłego już"martwego" nicka >45Kazik< w związku z odmową przeniesienia hurtem wszystkich przepisów.
msewka