Sposób przygotowania:
Czosnkowy wieniec
Mąkę wymieszać na sucho z solą, drożdżami, następnie dolać olej i miód oraz posiekany drobniutko czosnek, przemieszać i dolać wodę, wyrobić gładkie i lśniące ciasto które odstawić do wyrośnięcia. Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem, wyrośnięte ciasto wyłożyć na deskę i uformować z niego okrągły wianek, następnie ułożyć go na blaszce po wierzchu posmarować resztą oliwy i posypać sola morską oraz mielonym kolorowym pieprzem. Ja dodatkowo po wierzchu posypałam kilkoma świeżymi listkami majeranku. Przygotowany wieniec ponownie odstawić do wyrośnięcia, piekarnik nagrzać do 200st i piec w nim wieniec około 25 min. Po upieczeniu przestudzić.
msewka
edytaha
iziona
Jeśli lubisz czosnek to polecam.
edytaha
Ja uwielbiam, gorzej z moim Połówkiem, ale czasem i on jada :)
darmiona
edytaha
Hihihi, sprawdziłam! Nie jest :)))
darmiona
-Natka-
Ja również zapisuję do ulubionych. Bardzo ciekawie i smacznie się zapowiada. :)
marietta