julcia12437

julcia12437

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 155]

Czterokolorowy, wiosenny i zdrowy obiad

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 5

Obiad składający się z makaron z sosem i dwoma dodatkami na misz masz :))

Czterokolorowy, wiosenny i zdrowy obiad Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Czterokolorowy, wiosenny i zdrowy obiad

 

  • 1 opak. makaronu kokardki
  • 1 łyżka soli do gotowania makaronu
  • 1 łyżka oleju do gotowania makaronu
  • Sos pieczarkowy:
  • 1/2 kg pieczarek
  • 1 torebka sosu pieczarkowego Winiary
  • sól
  • pieprz
  • 1 mała cebulka
  • Vegeta
  • 2 łyżki mąki
  • woda
  • 1 łyżka oleju
  • Brokuły:
  • ok. 8 różyczek brokuł
  • bułka tarta
  • pieprz
  • Vegeta czerwona
  • 1/2 łyżki masła
  • Kapusta kiszona:
  • 1/2 kg kapusty kiszonej
  • sól
  • pieprz
  • 1 cebula
  • 1-2 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Czterokolorowy, wiosenny i zdrowy obiad
Makaron gotujemy w garnku z posoloną wodą i olejem. Ugotowany makaron odcedzamy na durszlaku i przekładamy do naczynia. Sos pieczarkowy: Cebulkę kroimy w cienkie paseczki i podsmażamy na patelni z łyżką oleju. Do garnka wsypujemy pieczarki i podsmażoną cebulkę. Przyprawiamy. Bierzemy mały garnczek, wlewamy do niego trochę wody i wsypujemy sos pieczarkowy . Mieszamy łyżką i wsypujemy do garnka z pieczarkami i cebulą z przyprawami. W tym samym garnczku wlewamy tyle samo wody co do sosu i wsypujemy mąkę. Mieszamy i wlewamy do garnka. Gotujemy ok. 10 minut i zdejmujemy z ognia. Brokuły: Brokuły wrzucamy do rondelka lub na patelnię, wrzucamy masło i bułkę tartą, przyprawiamy. Mieszamy i odstawiamy. Kapusta kiszona: Cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy do miski z kapustą kiszoną, przyprawiamy i łączymy. Nakładamy i podajemy ciepłe. Smacznego :)
Czterokolorowy, wiosenny i zdrowy obiad
Makaron gotujemy i ugotowany odcedzamy i przekładamy do naczynia
Czterokolorowy, wiosenny i zdrowy obiad
Pokrojoną cebulę podsmażamy, wrzucamy z pieczarkami do garnka ...
Czterokolorowy, wiosenny i zdrowy obiad
Brokuły wrzucamy do rondelka lub na patelnię, wrzucamy masło i bułkę tartą, przyprawiamy
Czterokolorowy, wiosenny i zdrowy obiad
Cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy do miski z kapustą kiszoną, przyprawiamy i łączymy