Sposób przygotowania:
Czterokolorowy, wiosenny i zdrowy obiad
Makaron gotujemy w garnku z posoloną wodą i olejem. Ugotowany makaron odcedzamy na durszlaku i przekładamy do naczynia. Sos pieczarkowy: Cebulkę kroimy w cienkie paseczki i podsmażamy na patelni z łyżką oleju. Do garnka wsypujemy pieczarki i podsmażoną cebulkę. Przyprawiamy. Bierzemy mały garnczek, wlewamy do niego trochę wody i wsypujemy sos pieczarkowy . Mieszamy łyżką i wsypujemy do garnka z pieczarkami i cebulą z przyprawami. W tym samym garnczku wlewamy tyle samo wody co do sosu i wsypujemy mąkę. Mieszamy i wlewamy do garnka. Gotujemy ok. 10 minut i zdejmujemy z ognia. Brokuły: Brokuły wrzucamy do rondelka lub na patelnię, wrzucamy masło i bułkę tartą, przyprawiamy. Mieszamy i odstawiamy. Kapusta kiszona: Cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy do miski z kapustą kiszoną, przyprawiamy i łączymy. Nakładamy i podajemy ciepłe. Smacznego :)
tomsplinter
tomsplinter