Sposób przygotowania:
Czysta pomidorówka + :
Mięso z kurczaka , marchew, pietruszkę , seler, por , grzyby ,czosnek . Bulionetkę - zalać wodą i gotować przy uchylonej pokrywce 30 minut. Pomidory sparzyć , obrać ze skórki , drobno pokroić i dodać do wywaru. razem z pokrojonymi suszonymi pomidorami . Gotować jeszcze 30 minut. Wyjąć mięso, warzywa, grzyby . Zmiksować w malakserze ( razem z czosnkiem ) .
Doprawić do smaku cukrem , pieprzem , przecierem pomidorowym. Zagotować .
Podawać czystą w filiżance posypując natka pietruszki, pokrojonymi w cienkie paseczki wyjętymi z zupy grzybami i pokrojonymi w cienkie paseczki suszonymi pomidorami z oleju.
Proponuję podawać z drożdżowymi pasztecikami z farszem grzybowym.
Z mięsa z kurczaka i warzyw ( marchew, pietruszka, seler ) z zupy można zrobić na kolację prosta sałatkę ( dołożyć 2 ziemniaki ugotowane w mundurkach ) lub zmielić i użyć jako farsz do naleśników, pierogów, pasztecików .
Doprawić do smaku cukrem , pieprzem , przecierem pomidorowym. Zagotować .
Podawać czystą w filiżance posypując natka pietruszki, pokrojonymi w cienkie paseczki wyjętymi z zupy grzybami i pokrojonymi w cienkie paseczki suszonymi pomidorami z oleju.
Proponuję podawać z drożdżowymi pasztecikami z farszem grzybowym.
Z mięsa z kurczaka i warzyw ( marchew, pietruszka, seler ) z zupy można zrobić na kolację prosta sałatkę ( dołożyć 2 ziemniaki ugotowane w mundurkach ) lub zmielić i użyć jako farsz do naleśników, pierogów, pasztecików .