szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Czysty barszczyk czerwony

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Czysty barszcz czerwony świetnie smakuje doprawiony cytryną. Doskonale pasuje do krokietów, pasztecików lub uszek.

Czysty barszczyk czerwony Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Czysty barszczyk czerwony

 

 

Sposób przygotowania:

Czysty barszczyk czerwony
Buraki szorujemy i gotujemy aż będą miękkie. Obieramy i kroimy na kawałki. Buraki zalewamy gorącym bulionem, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Do zupy dodajemy czosnek i majeranek i gotujemy całosc ok kwadransa. Po tym czasie dodajemy do smaku sól i pieprz, a następnie doprawiamy sokiem z cytryny i odrobiną cukru. Przecedzamy przez sitko i podajemy.
Czysty barszczyk czerwony
Etap 1 Buraki gotujemy obieramy i kroimy na kawąłki
Czysty barszczyk czerwony
Etap 2 Barszcz czerwony doprawiamy czosnkiem
Czysty barszczyk czerwony
Etap 3 Dodajemy majeranek i doprawiamy do smaku
Czysty barszczyk czerwony
Etap 4 Doprawiamy sokiem wyciśnietym z cytryny

Tagi:

buraki