jurata

jurata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 181]

Parówki z ryżem i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

To jest tak zwane danie jednogarnkowe, za każdym razem to trochę inny smak, zależy jakich warzyw i przypraw użyjemy.

Parówki z ryżem i warzywami

Składniki:

Parówki z ryżem i warzywami

 

Sposób przygotowania:

Parówki z ryżem i warzywami
Ryż ugotować na sypko. Do garnka wlać olej (tak aby pokrył dno). Na gorący olej wrzucić pokrojone w kostkę parówki, chwilę podsmażyć. Wlać wodę, dodać warzywa.Pokrojoną w kostkę paprykę,startą marchewkę,obrany ze skórki pokrojony pomidor, drobno pokrojony por i fasolkę szparagową. Wszystko dusić 10 min, wcisnąć czosnek,dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy do smaku, jeszcze chwilę poddusić. Wsypać ryż, wymieszać w razie potrzeby dolać wody. Zagotować.

Tagi:

ryż