Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Danie ala bigos

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Coś pysznego dla każdego, każdy na pewno lubi bigos, ta potrawa jest coś a la bigos a nawet lepsza. Idealne danie na różne uroczystości, niedzielną kolację.

Danie ala bigos Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Danie ala bigos

 

Sposób przygotowania:

Danie ala bigos

ETAP 1:

Danie a a bigos

1. Mięso kroimy w kostkę, solimy i obsmażamy na rozgrzanym oleju, następnie przekładamy do garnka podlewamy wodą i gotujemy.

ETAP 2:

Danie a a bigos

2. Cebulę obieramy, drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Chwilę prużymy i przekładamy do mięsa.

ETAP 3:

Danie a a bigos

3. Kapustę kiszoną drobno kroimy również przesmażamy i przekładamy do garnka. Dodajemy fasolkę szparagową, suszone śliwki, ewentualnie podlewamy wodą.

ETAP 4:

Danie a a bigos

4. Pod koniec gotowania wlewamy przecier i doprawiamy sola oraz maggi.

ETAP 5:

Danie a a bigos

5. Danie gotowe.
6. Smacznego.