Sposób przygotowania:
Słodka kapusta ala bigos
Kapustę obieramy z wierzchnich liści i szatkujemy. Zalewamy wodą i stawiamy do gotowania.
Grzyby zalewamy wrzącą wodą, odlewamy i zalewamy letnią, płuczemy i dodajemy do kapusty.
Cebulę kroimy i przesmażamy na smalcu , dodajemy pokrojone mięso, chwilę smażymy i wrzucamy do kapusty. Dodajemy pieprz, ziele angielskie, liść laurowy i trochę solimy.
Wędlinę kroimy w kostkę i dodajemy do kapusty(można przesmażyć).
Dodajemy powidła, doprawiamy koncentratem i przyprawami do smaku.
Grzyby zalewamy wrzącą wodą, odlewamy i zalewamy letnią, płuczemy i dodajemy do kapusty.
Cebulę kroimy i przesmażamy na smalcu , dodajemy pokrojone mięso, chwilę smażymy i wrzucamy do kapusty. Dodajemy pieprz, ziele angielskie, liść laurowy i trochę solimy.
Wędlinę kroimy w kostkę i dodajemy do kapusty(można przesmażyć).
Dodajemy powidła, doprawiamy koncentratem i przyprawami do smaku.