Sposób przygotowania:
Danie mięsne z pszenicą
Pszenicę wrzucamy do garnka z wrzącą wodą i gotujemy na małym ogniu, aż zmięknie. Dodałam do wody cukier waniliowy i odrobinę soli dzięki czemu pszenica uzyskała ciekawy posmak. W między czasie gdy pszenica się gotuje przygotowujemy pozostałe składniki dania. Łopatkę wieprzową mielimy. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na patelni. Następnie dorzucamy na patelnię do cebuli mielone mięso, doprawiamy je pieprzem i solą i smażymy aż cała woda z mięsa odparuje. Cukinię kroimy w krążki a następnie każdy krążek w ćwiartki. Wrzucamy cukinie na patelnię do mięsa z cebulą i wszystko razem dusimy. Zlewamy wodę z pszenicy i przepłukujemy ją zimną wodą. Wrzucamy pszenicą do mięsa z warzywami i wszystko razem dusimy jeszcze ok. 10 min. Podajemy na gorąco. SMACZNEGO!