Sposób przygotowania:
Danie myśliwego.
Do wysokiego garnka należy wlać odrobinę oleju i usmażyć na nim pół kilograma mięsa mielonego. Mięso należy doprawić solą, pieprzem i posypać łyżką stołową papryki słodkiej w proszku. Gdy mięso będzie lekko podsmażone należy dodać paprykę, którą wcześniej należy umyć, pozbyć się z niej gniazda nasiennego i pokroić w kostkę. Paprykę razem z mięsem dusimy ok. 7 minut. Po tym czasie dodajemy obrane ze skórki i pokrojone w kostkę ziemniaki. Potrawę dusimy ok. 5 minut. Po tym czasie dodajemy poszatkowaną kapustę białą. Danie dusimy ok. 4 minut. Następnie do wysokiej miski wlewamy 700 ml przegotowanej wody, dodajemy do niej 100ml przecieru pomidorowego, 4 łyżki stołowe ketchupu pikantnego, pół łyżeczki chilli, pół łyżeczki kminku, łyżeczkę suszonej kolendry, łyżeczkę pietruszki suszonej, 1 łyżkę stołową fixu do spaghetti, łyżeczkę suszonej bazylii oraz 2 ząbki czosnku, który musimy obrać ze skórki i przecisnąć przez praskę. Zawartość w misce należy dokładnie wymieszać i dodać łyżkę stołową mąki ziemniaczanej, po czy jeszcze raz wymieszać. Tak przygotowaną zalewą, należy zalać zawartość znajdującą się w garnku. Wszystko należy dokładnie ze sobą wymieszać. Dusić pod przykryciem, ok. 25 minut, aż ziemniaki staną się miękkie.
Smacznego :)
Smacznego :)