Sposób przygotowania:
Danie z frytek i parówek
Ziemniaki obrać, bardzo dobrze umyć i pokroić na frytki ( w cienki, podłużna paseczki). Pokrojone ziemniaki włożyć do ciepłego oleju i smażyć w głębokim tłuszczu , aż frytki zarumienią się. Gotowe frytki wytrzeć ręcznikami papierowymi, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Gotowe frytki posolić do smaku solą. Z parówek zdjąć osłonki, a w następnej kolejności pokroić na plasterki i podsmażyć na patelni, na rozgrzanym oleju. Dwa pomidory sparzyć gorącą wodą, obrać ze skórki, wyciąć środek, a później pokroić w niedużą kostkę. Wszystkie razem składniki wymieszać. Danie doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i wymieszać. Ser żółty trzeć na tarce o dużych oczkach i posypać całość. Danie włożyć do kuchenki mikrofalowej i grzać do czasu, aż ser żółty rozpuści się. Danie podawać na ciepło.