Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Danie z mięsa i warzyw z rosołu

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Danie z mięsa i warzyw z rosołu

Danie z mięsa i warzyw z rosołu

Składniki:

Danie z mięsa i warzyw z rosołu

 

  • 1 woreczek ryżu
  • mięso z rosołu
  • warzywa z rosołu
  • 1 cebula
  • 1 mały koncentrat pomidorowy
  • 3/4 szkl wody
  • 4 goździki
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1/2 łyżeczki kardamonu
  • 1/2 łyżeczki imbiru
  • 1/2 łyżeczki chilli

 

 

Sposób przygotowania:

Danie z mięsa i warzyw z rosołu
Mięso z rosołu oddzielić od kości i pokroić na mniejsze kawałki. Warzywa z rosołu pokroić w małą kosteczkę. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę i zeszklić na rozgrzanym oleju. Następnie dodać goździki, cynamon, kardamon oraz chilli, wymieszać i smażyć razem parę minut. Następnie dodać mięso oraz warzywa i wszystko razem podsmażać. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy, wlać wodę, wymieszać i dusić jeszcze parę minut na małym ogniu. Ryż ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu, a następnie wyłożyć go na talerz i polać przygotowanym mięsnym sosem.