bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

De volaille z pieczarkami i jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

De volaille z pieczarkami są bardzo smaczne i soczyste. Możemy je podać na uroczysty obiad lub święta.

De volaille z pieczarkami i jajkiem

Składniki:

De volaille z pieczarkami i jajkiem

 

  • 2 piersi z kurczaka

 

 

 

  • 3 jajka ugotowane na twardo

 

  • 1 cebula

 

  • pół pęczka posiekanej natki pietruszki

 

 

  • przyprawa do kurczaka

 

  • Panierka:

 

 

 

 

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

De volaille z pieczarkami i jajkiem
Mięso z piersi mielimy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.

Pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę kroimy w drobną kostkę, smażymy na maśle do odparowania wody z pieczarek.

Ostudzone przekładamy do miski, dodajemy jajka starte na tarce o grubych oczkach, posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Na dłoń nakładamy porcję mięsa, nakładamy farsz, zlepiamy podłużne kotlety. Obtaczamy mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej, Smażymy na głębokim oleju na złoty kolor z obydwu stron.

Podajemy z opiekanymi ziemniakami i surówką.