Sposób przygotowania:
De volaille z pieczarkami i jajkiem
Mięso z piersi mielimy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.
Pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę kroimy w drobną kostkę, smażymy na maśle do odparowania wody z pieczarek.
Ostudzone przekładamy do miski, dodajemy jajka starte na tarce o grubych oczkach, posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Na dłoń nakładamy porcję mięsa, nakładamy farsz, zlepiamy podłużne kotlety. Obtaczamy mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej, Smażymy na głębokim oleju na złoty kolor z obydwu stron.
Podajemy z opiekanymi ziemniakami i surówką.
Pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę kroimy w drobną kostkę, smażymy na maśle do odparowania wody z pieczarek.
Ostudzone przekładamy do miski, dodajemy jajka starte na tarce o grubych oczkach, posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Na dłoń nakładamy porcję mięsa, nakładamy farsz, zlepiamy podłużne kotlety. Obtaczamy mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej, Smażymy na głębokim oleju na złoty kolor z obydwu stron.
Podajemy z opiekanymi ziemniakami i surówką.