Sposób przygotowania:
Kotlety de volaille z pieczarkami
Kotlety schabowe rozbić tłuczkiem, posypać vegetą, słodka papryka i pieprzem i na godzinę do lodówki.W tym czasie przygotowujemy farsz- cebulę obieramy i kroimy w półplasterki smazymy na złoty kolor na masle ,następnie dodajemy obrane i pokrojone w kostkę pieczarki ,dusimy z cebulka ,do odparowania wody ,doprawiamy do smaku vegetą i słodką papryką, pieprzem i dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Wyjmujemy kotlety z lodówki i nakładamy farsz ścisle zawijamy i panierujemy najpierw w bułce tartej później w jajku i jeszcze raz w bułce, smażymy w głębokim tłuszczu, wyjmujemy i jeszcze na parę minut do rondelka z przykryciem. Gdy zostanie nam farszu mozemy połozyc go na ziemniaczkach. SMACZNEGO!
Darth Vader
Lady Marmolada
evita0007
Ela149237