Sposób przygotowania:
Prawie de volaille wg Buni
Umytą i osuszona pierś z kurczaka rozkroić na pół ( po grubości ) . Oba płaty włożyć pomiędzy folię spożywczą i rozklepać tłuczkiem do mięsa .Posolić i posypać pieprzem. Pokruszyć ser. Otrzeć skórkę z cytryny . Dodać sok z cytryny , posiekaną natkę pietruszki i masło. Utrzeć .Podzielić na 2 porcje . Ułożyć masło na sznyclach. Lekko je na nich rozgnieść. Zawinąć brzegi i złożyć na pół tworząc jakby kieszeń. Jajka roztrzepać z mlekiem. Sznycle panierować w mące , jajku i bułce tartej . Odłożyć do lodówki na 30 minut. W czasie kiedy sznycle ,,odpoczywają" oczyścić i pokroić pieczarki. Rozgrzać na patelni olej i usmażyć na rumiano pieczarki. Zdjąć z patelni odsączając z tłuszczu ( tłuszcz zostaje na patelni ). Na pozostały na patelni tłuszcz ( gorący) włożyć kotlety i usmażyć na złoto .Dorzucić pieczarki.
MagdaMM