Karolaa

Karolaa

Szef Kuchni
[Przepisów: 48]

De volaille z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne, proste de volaille z serem, natką pietruszki i masłem. Idealne na obiad do ziemniaków, frytek..

De volaille z serem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

De volaille z serem

 

Sposób przygotowania:

De volaille z serem
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i mielimy w maszynce do mielenia.Wkładamy do lodówki na 30 minut. Plasterki sera rwiemy na mniejsze kawałki, lub gdy mamy w kawałku trzemy na tarce na dużych oczkach. Mięso rozpłaszczamy na dłoni, ręce najlepiej zmoczyć wodą aby mięso się nie kleiło. Mięso doprawiamy solą, pieprzem, kładziemy łyżeczkę masła, trochę posiekanej natki pietruszki i ser, zwijamy kotlet. Do 3 głębokich talerzy wsypujemy mąkę, rozbełtane jajko i bułkę tartą. Obtaczamy kotlety kolejno w mące, następnie w jajku i bułce tartej. Smażymy w głębokim rozgrzanym tłuszczu na niewielkim ogniu z dwóch stron przez ok 6 minut z każdej strony. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu i podajemy.
De volaille z serem
De volaille z serem, natką pietruszki i masłem.
De volaille z serem
De volaille z serem, natką pietruszki i masłem.