Sposób przygotowania:
Delicja jabłkowa wg aliss06
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i żółtka. Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać z resztą. Piec w temp. 160-180C ok. 20 min Jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć do garnka i dusić z wodą ok.15 min. Wsypać galaretki i dokładnie wymieszać. Ostudzić. Żelatynę rozpuścić w ¼ szklanki wody. Śnieżki przygotować według przepisu na opakowaniu. Gdy żelatyna zacznie tężeć dodać do śmietany. Przełożenie biszkopt-masa jabłkowa-masa śmietanowa- biszkopt-masa jabłkowa RADA: |Ciasto najlepiej przekładać etapowo. Kiedy jabłka już będą zastygać należy wyłożyć je na dwa biszkopty i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Następnie przygotować masę śmietanową i przełożyć placki