aliss06

aliss06

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 210]

Delicja jabłkowa wg aliss06

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Moja rodzina się nim po prostu zajada

Delicja jabłkowa wg aliss06 Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Delicja jabłkowa wg aliss06

 

  • BISZKOPT
  • 6 jajek
  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia
  • MASA JABŁKOWA
  • 1,5 obranych jabłek
  • 2 galaretki cytrynowe
  • 1/3 szklanki wody
  • MASA ŚMIETANOWA
  • 2 opakowania bitej śmietany w proszku
  • 2-3 łyżki żelatyny

Sposób przygotowania:

Delicja jabłkowa wg aliss06
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i żółtka. Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać z resztą. Piec w temp. 160-180C ok. 20 min Jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć do garnka i dusić z wodą ok.15 min. Wsypać galaretki i dokładnie wymieszać. Ostudzić. Żelatynę rozpuścić w ¼ szklanki wody. Śnieżki przygotować według przepisu na opakowaniu. Gdy żelatyna zacznie tężeć dodać do śmietany. Przełożenie biszkopt-masa jabłkowa-masa śmietanowa- biszkopt-masa jabłkowa RADA: |Ciasto najlepiej przekładać etapowo. Kiedy jabłka już będą zastygać należy wyłożyć je na dwa biszkopty i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Następnie przygotować masę śmietanową i przełożyć placki
Delicja jabłkowa wg aliss06